Web Site ve Blog İçerik Analizi
Web Site ve Blog İçerik Analizi

Kurumsal web siteniz ya da blogunuzdaki içerikleri okuyucularınız nasıl buluyor? İçeriklerinizin performansını ölçümlüyor musunuz? Bu soruları daha önce kendime sordum ama cevap bulamadım diyorsanız bu yazım tam size göre! Gelin kolay adımlarla web site ve blogunuzdaki içerikleri analiz edin ve nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin!

Web Sitenizdeki İçerikler Ne Kadar Okunuyor?

Web siteniz varsa ölçümleme için mutlaka Google Analytics kullanmanız gerekiyor. Google Analytics’i bilmeyenler için Google’ın ücretsiz olan bu hizmeti için kendi sitesinde epey kaynak bulabilirsiniz. Web sitenize ekleyeceğiniz basit bir kodla tüm hareketi ölçmeniz mümkün. Google Analytics size sitenizdeki içeriklerin ne kadar okunduğunu, o içeriklerin yer aldığı sayfadan ayrılma oranının ne olduğunu, web sitenizde gelen ziyaretçilerin ortalama ne kadar sayfa gezdiğini ve süre harcadığını veriyor.

Google PageSpeed Insights ile web sitenizin performansını ölçün!

Web sitelerinin sorunsuz ve hızlı açılması içeriğinize ulaşmak isteyen okuyucular için çok önemlidir. Kullandığınız web yazılımı ve Google’a gelen her güncelleme sitenizin performansını değiştirir. Müşterilerim için yaptığım her web sitesinde neredeyse her hafta yazılımcım ile birlikte teknik güncelleme yapıyorum. Bu güncellemelerin bazısı oldukça da uzun sürüyor. Özetle belli periyotta Google PageSpeed Insight ile sitenizin hızını varsa problemleri tespit etmeniz içeriklerinizin yaşamı için oldukça önemli.

Web Site ve Blog Analizi
Web Site ve Blog Analizi

Web Site ya da Blogunuzda Yorum Alanı Var mı?

Sitenizdeki içerikleri okuyan kullanıcılara yorum yapabileceğiniz bir alan bırakmak geri bildirim almak, içeriklerinizi geliştirmek hatta gelen yorumlara göre yeni içerikler oluşturmanızı sağlar. Yine bence yorum kısmı özellikle network sağlamak için de oldukça önemli. Web sitenize gelen bir yorumla güzel bağlantılar kurabilir, onlardan elde ettiğiniz bilgilerle yeni web sitesi içerikleri oluşturabilirsiniz.

Yeni Yazılar İçin Anahtar Kelime Analizi!

Yeni web sitesi içeriği üretecek ya da blog yazısı yazacaksanız konu keşfi her zaman çok kolay olmayabilir. Tam da bu noktada yeni içerik üretmek için anahtar kelime analizi araçlarından yararlanabilirsiniz. Google Ads içindeki anahtar kelime planlayıcı, wordtracker.com ya da keywordtool.io yu kullanabilirsiniz.

Reklam Veriyorsanız Dönüşüm Tanımlayın!

Eğer sitenizdeki içerikleri okutmak için reklam veriyorsanız dönüşüm tanımlayabilirsiniz. Reklamdan gelen kullanıcılar kaç sayfa ziyaret etmiş, sitenizde bir iletişim ya da bilgi formu varsa doldurmuş mu, ya da kayıt olmaları gereken bir alan varsa kayıt oluyorlar mı? Google Analytics’te dönüşüm ayarı yaparak bu bilgileri toplayabilir ve içeriklerinizle reklamlarınızın gelişimini buna göre optimize edebilirsiniz.

Sizin de yazıma eklemek istediğiniz önerileriniz olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.

 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz