Instagram satışlarını arttırmak
Image: Freepik.com

Bu yazımda sizlerle Instagram üzerinden yapıtğınız satışları arttırmanın yollarından bahsedeceğim. Eğer bir Instagram hesabınız var ve satış yapıyorsanız içeriği okurken neleri yapıp yapmadığınızı bir inceleyin derim.

Instagram’ın dünyada ve Türkiye’de aktif kullanımı, sunduğu reklam hedefleme seçenekleri bu mecrayı satış yapmak için vazgeçilmez kılıyor. Peki Instagram’dan satış yapan bu kadar hesap / marka varken satışları arttırmanın yolları var mı, daha iyi performansı nasıl elde edersiniz?

Önce Galeri Düzeni

Instagram Galerinizi / Paylaşımlarınızı Satışa Yönlendirecek Şekilde Yapın / Düzenleyin

Instagram’daki hesabınız aslında online mağazanız demek! Mağazanız ne kadar ilgi çekici ise, ne kadar içerisinde dolaşma imkanı veriyorsa o kadar popüler demektir. Instagram’da satış yapıyorsanız hesabınızın yani profilinizin de buna uygun olması, düzenlenmesi, paylaşımların birbiri ile uyumlu olmasında yarar var. Bunun için öncelikle tasarım açısında bir plan sonra da içerikler arası bağlantı kurmaya gidebilirsiniz.

Hesabınızı tasarım olarak bir bütün haline kullanmak, ya da bir konseptte ilgi çekici görsel yapmak, hesapta çok karışık ve rahatsız edici karmaşık görseller yerine net, sadece ve anlaşılır görseller gelenlerin daha çok bakmalarını ve paylaşım detaylarını incelemelerini sağlar! Bu konuda hazır şablonlardan destek alabilirsiniz. Sosyal medya için görsel hazırlamanın kolay yolları ve kullandığım sitelerle ilgili şu yazıma göz atabilirsiniz.

Instagram'dan satış
Instagram’dan satış

Paylaşımlarınızın yanında profilinizde yer alan bilgilerin iyi bir şekilde yazılması da insanların instagram’dan size güvenmelerini, detaylı bilgi almalarını sağlar. Adresiniz, iletişim bilgileriniz, kargo ve ödemede özel koşullarınız ( 50 TL üzeri kargo bedava gibi) varsa mutlaka yazın.

Instagram Reklamlarıyla Daha Fazla Satış Yapabilir misiniz?

İyi planlanmış bir Instagram reklamı ile evet! İyi planlamış diyorum çünkü reklam verirken;

  • Reklam çıkılacak görsel
  • Reklamda yazan metinler
  • Reklamdaki tasarım ya da metindeki satış yönlendirici uyarılar
  • Reklamdaki hedeflenen profil

gibi birçok dikkat etmeniz gereken nokta var. Girdiğiniz standart bir görseli öne çıkar diyip sadece lokasyon ve cinsiyet seçeceğiniz bir reklam neredeyse sadece gösterim sağlar, bu yüzden hedefleme çok çok önemli. Daha önce Facebook reklam hedeflemesi ile ilgili bir yazı yazmıştık, Instagram reklamlarında detaylı hedefleme yapmak isterseniz yine Facebook üzerinden kullanmanız gerekiyor. Bu yazım size fikir verebilir ve yardımcı olabilir. 

Reklam vereceğiniz zaman göstereceğiniz ürün, satışla ilgili detaylı yönlendirmeler çok çok önemli. Aşağıda bir şablon tasarımı var. Gördüğünüz gibi indirim varsa bunun bilgisi, ürünlerin/modelin gösterimi, markanın yer alması gibi uyarıcı metinlere yer vermenizde yarar var.

Instagram'dan Satışı Arttırmanın Yolları
Instagram’dan Satışı Arttırmanın Yolları

Instagram’da Influencer / Blogger’lara Ürün Göndermek ya da İş Birliği Yapmak

Instagram’da influencer iletişimi yani blogger, takipçisi çok kişilere ürün göndermek ya da iş birliği yapmak çoğunlukla işe yarayan bir yöntemdir. İyi planlanan bir iş birliği size satış sağlayabilir. Her ürün göndereceğiniz ya da iş birliği yapacağınız fenomenin geri dönüşü aynı oranda olmuyor, birçok çalışma yaptığım e-ticaret müşterimde de bunu deneyimledim. Bazen çok takipçili kişiden daha az satış gelirken, az takipçili ama etkili bir fenomenden daha iyi dönüş alıyoruz.

Hangi influencer ile iş birliği yapıp ürün göndermeliyim? Bu uzun bir konu ama kısaca sizin ürününüzle ya da hizmetinizle uyumlu olabilecek, kitlesi ve etkileşimi gerçek (sahte takipçili çok hesap var) markayı sahiplenebilecek, hesabı reklam mecrasına dönüşmemiş ve takipçileri ile güncel iletişim kuran kişileri her zaman önceliklendiriyorum. Bazen ürün karşılığı bazen de ücret karşılığı iş birliği yapabilirsiniz.

Instagram'dan Satışı Arttırmak İçin Influencer Kullanımı
Instagram’dan Satışı Arttırmak İçin Influencer Kullanımı

Ürün ve Hizmeti Detaylı Sergileme

SAtmaya çalıştığınız ürün ya da hizmeti Instagram üzerinden iyi sergilemeniz aslında mağazaya gelen müşteriye ürününüzü iyi bir şekilde anlatmak demek. Akış için paylaşım yapmanın yanında bol bol story atarak story de ürün ve hizmetle ilgili detaylar verebilirsiniz. Canlı yayınlar yaparken kendinizi / markanızı, ürünlerinizi anlatabilirsiniz. Gelen müşteri geri bildirimlerini, üretim süreçlerinizi ve uzman görüşleri gibi sizi daha iyi tanımalarını sağlayacak bilgiler verirseniz bu güveni dolayısıyla da satışları arttırır.

Hashtag / Etiket Kullanımı

Bugün birçokkullanıcı için Instagram arama alanı adeta Google gibi işliyor. Aradıkları ürünleri hashtagler ile arayıp satan insanları / hesapları bulmaya çalışıyorlar. Bu sebeple satışa yönlendirecek ve sizin alanınızla ilgili hashtagleri tespit edip mutlaka kullanın.

Bol Satışlar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz